Deze website maakt gebruik van cookies.Meer informatieMelding niet meer tonen
 • Over ONS
  Over ONS ONS welzijn is de organisatie voor welzijn in Noordoost Brabant.

Iedereen heeft recht op zijn portie geluk

Een samenleving waarin iedereen meedoet en bijdraagt aan geluk voor zichzelf én voor anderen. Dat is wat we in Noordoost Brabant met z’n allen willen. Anders gezegd: iedereen heeft recht op zijn of haar portie geluk.

Altijd dichtbij

Ons uitgangspunt is dat elk mens zijn eigen verhaal en zijn eigen veerkracht heeft. En dat mensen op basis daarvan zelf hun leven bepalen en op zoek gaan naar wat hen gelukkig maakt. Of het nu gaat om wonen, financiën, zorg, welzijn, opvoeden, op- en doorgroeien, meedoen of jezelf ontwikkelen. Voor advies hierover, kunnen mensen terecht bij de teams van ONS welzijn. Om de hoek, in hun eigen wijk. Dus altijd dichtbij.

Eigen talent en kracht voorop

In de oplossingen die we samen zoeken gaan we uit van het unieke talent en de kracht van het individu en het collectief. Dat is voor ons de basis voor veranderingen in het leven van mensen, van persoonlijke groei en samenredzaamheid. En dus voor een samenleving waarin iedereen meedoet en meetelt.

Voor iedereen

Grote vragen, kleine vragen? Jong of oud? We zijn er voor iedereen. Dus ook voor mensen die iets voor een ander in hun buurt willen doen. Of voor hun buurt. Want naast onze medewerkers, spelen vrijwilligers een belangrijke rol in de zoektocht naar geluk voor iedereen.

Wie we zijn

ONS welzijn is de centrale organisatie voor welzijn in Noordoost Brabant. We werken vanuit teams in de wijk en organiseren ondersteuning en tal van activiteiten. Dat doen we niet alleen. Want we werken nauw samen met vrijwilligersorganisaties en collega-organisaties op het gebied van zorg en welzijn.

Terugblik op 2017

In dit publiek jaarverslag 2017 leest u wie onze klanten waren, wat hun ervaringen zijn, hoe we ons werk deden en welke toekomstperspectieven we bieden. 

 • Het werkgebied van ONS welzijn
  Het werkgebied van ONS welzijn

  ONS welzijn werkt in 7 gemeenten, maar we doen niet overal hetzelfde. Welke dienstverlening we bieden hangt af van de afspraken met een gemeente en de plaatselijke situatie.

  Teams in de wijk

  We werken met 2 soorten teams in de wijk: Basisteams Jeugd & Gezin (voor 0 – 23) en Sociaal Teams (voor 23+). Zij werken in wijken of gebieden van de gemeenten Bernheze, Boekel, Landerd, Meierijstad, Oss, Uden. Soms worden teams lokaal anders genoemd, bijvoorbeeld Dorpsteam of Basisteam voor volwassenen. In Landerd wordt gebouwd aan dorpsnetwerken die voor een deel de functie van het Sociaal Team vervullen.

  Centra voor Jeugd & Gezin

  ONS welzijn heeft twee Centra voor Jeugd & Gezin (CJG). 'CJG Maasland' voor Oss en Bernheze, met een inlooppunt in Oss. En 'CJG geeft antwoord' voor Landerd, Boekel, Uden en Meierijstad met inlooppunten in Sint-Oedenrode, Uden en Veghel.

  Sociaal Raadslieden

  De Sociaal Raadslieden van ONS welzijn zijn actief in alle gemeenten van ons werkgebied. Zij houden spreekuren in Heesch, Oss, Uden en Veghel.

  Regionale teams

  Naast de lokale teams heeft ONS welzijn een regionaal team dat voor alle gemeenten werkt. Dit team verzorgt de organisatie van de vrijwilligersdiensten.

Wat zegt onze klant?